• Studerende jongeren moeten korting krijgen. Veel jongeren hebben een kleine beurs en zijn daardoor genoodzaakt af te zien van dure sportabonnementen. Daarnaast moeten inwoners met een kleine beurs gestimuleerd blijven worden door korting te geven bij sportclubs, zoals dat bijvoorbeeld gebeurt met de Ooievaarspas.
  • Scheveningen moet een sportief punt worden. Scheveningen is een van de mooiste plekken van Den Haag, hetgeen ook tot uitdrukking moet komen door meer sportfaciliteiten. Denk hierbij aan hardloop/skeelerbanen en fitnessapparatuur op het strand!
  • Sporten in de wijk. Alle jongeren moeten veilig buiten kunnen spelen en sporten. Daarom is het belangrijk dat in elke wijk goed onderhouden grasveldjes, speeltuinen en andere zaken zoals bankjes en prullenbakken aanwezig zijn. Ook is het interessant om op meer plekken buitenfitnessapparatuur te plaatsen.
  • Sportgelegenheden moeten veilig en schoon zijn. Dankzij wijkagenten en sociale controle zijn er veel sportgelegenheden en speeltuinen die een veilige en leuke plek vormen. Toch zijn er genoeg plekken waar hier geen of te weinig sprake van is. De gemeente dient alle plekken goed te faciliteren en te zorgen dat wijkagenten proactief met jongeren in gesprek gaan. Ook wijkpreventie teams en buurt WhatsApp groepen kunnen hierin helpen.
  • Nieuwe en opkomende sporten moeten gefaciliteerd worden.
  • Ongebruikte sport tributen moeten worden ingezameld. Het is doodzonde als sportattributen onbenut worden gelaten. De gemeente moet een inzamelloket openen waar men (gebruikte) sportartikelen kan afgeven. Vervolgens moeten de spullen worden uitgedeeld aan behoevende instellingen en aan minder bedeelden.
  • Gezond sporten en een ongezonde voeding kunnen niet samen door één deur. Veel sportclubs kennen een ongezonde kantine. Veel sportclubs zien het nut niet in van een vernieuwing van de kaart of kunnen dit niet bewerkstelligen door een gebrek aan Horeca-expertise binnen clubs. Een ander veelgehoord argument zijn de hoge kosten die dit met zich mee zou brengen. De gemeente moet sportclubs hierin helpen en verenigingen belonen die zich goed inzetten.